Švédi prehrali so Švajčiarmi 2:3 v A-skupine

04.05.2013 Celý región

Štokholm 3. mája (TASR) - Švajčiarski hokejisti vyhrali v piatok v A-skupine MS v Štokholme nad Švédskom 3:2. Domáci tím zaskočili dvoma gólmi v druhej tretine a v tretej sa im napriek veľkému náporu Švédov podarilo uhájiť víťazstvo.

Švédi sa síce od začiatku snažili získať prevahu, čo sa im aj relatívne darilo, ale kontrolu nad zápasom neprevzali. S nepríjemne napádajúcim súperom mali neustále problémy v rozohrávke a v polovici zápasu už mali na konte dvojgólové manko. Vďaka presilovke o dvoch hráčov v závere druhého dejstva znížili a v tretej časti tlačili. Švajčiari však vyhadzovaním pukom hru kúskovali a 33 sekúnd klaksónom gólom do prázdnej bránky unikli na 3:1. Lenže Švédi to nezabalili a krátko po buly o 11 sekúnd neskôr znížili na rozdiel jediného gólu a v záverečných okamihoch v drvivom tlaku pred Gerberom neboli ani ďaleko od vyrovnania.


A-skupina:

Švédsko - Švajčiarsko 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Góly: 39. Fransson (Danielsson, L. Eriksson), 60. Hjalmarsson (Tallinder) - 23. Bieber (Walker, Blum), 29. Niederreiter (Plüss), 60. Gardner.
vylúčení: 5:7 na 2 min.,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0.

Švédsko:

Markström - Falth, Kronwall, Gustafsson, Tallinder, Fransson, Grandberg - Axelsson, Persson, L. Eriksson - Jamtin, Lundqvist, Hjalmarsson - Landeskog, J. Eriksson, Lindberg - Thornberg, Danielsson, Jarnkrok

Švajčiarsko:

Gerber - Seger, Vauclair, Furrer, Blindenbacher, von Gunten, Josi, Grossmann, Blum - Moser, Plüss, Niederreiter - Hollenstein, Bodenmann, Cunti - Gardner, Suri, Ambühl - Walker, Bieber, Trachsler.
 

Vyberte región